Esther Caparrós Frias

Esther Caparrós Frias

Membre de la Xarxa d'Innovació Pública

Vaig començar a treballar a la Generalitat de Catalunya, i després d’un període en el sector privat, on vaig participar en l’anàlisi i gestió de nombrosos projectes relacionats amb l’Administració Pública, vaig tornar a treballar al sector públic, en aquest cas a l’Ajuntament de Barcelona on treballo actualment.

Els estudis inicials d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió van donar pas als d’Enginyeria en Informàtica, amb els que vaig aprofundir en temes relacionats amb la usabilitat, l’accessibilitat i el disseny centrat a l’usuari presentant el projecte «La usabiltiat com a requeriment principal».

Una professió i un món canviant i complex fan de la formació al llarg de tota la vida un eix imprescindible i fonamental en la meva trajectòria professional, tant pel desenvolupament d’aptituds com per ampliar coneixements: conèixer noves tecnologies, aprendre a utilitzar-les i veure quina pot ser la seva utilitat en diferents àmbits i sectors.

Un gran interès pel servei públic i l’administració electrònica em va portar a fer diferents cursos i finalment a cursar el Postgrau en Administració Electrònica a la UOC que vaig finalitzar amb la realització del projecte «Brecha y capacitación digital en la e-administración en España: Situación actual y propuestas de actuación». Actualment el meu interès pel govern obert és creixent i específicament per aquells aspectes relacionats amb la transparència i l’accés a la informació. He aprofundit en aquestes temes en diversos treballs i he finalitzat el Màster en la Societat de la Informació i el Coneixement amb el projecte «La necessitat de la transparència».

Des de fa 4 anys formo part de la XIP – Xarxa d’Innovació Pública

Organització: XIP – Xarxa d’Innovació Pública

http://www.xarxaip.cat/

@XarxaIP

Un grup de professionals ens hem organitzat al voltant de la Xarxa d’Innovació Pública (XIP). Ens hem proposat unes línies de treball conjuntes per compartir projectes i bones pràctiques, coneixement, notícies i, en definitiva, aprendre plegats de la nostra experiència i de la dels altres, i, a la vegada, idear nous serveis amb la resta d’actors públics (ciutadania, proveïdors, etc.) a partir del coneixement de l’Administració. Així mateix, volem encomanar a la resta de personal les nostres ganes d’irradiar idees, propostes i energia per al canvi a l’organització.

Per aconseguir-ho, ens inspirem en la transparència (és important que les administracions obrin les dades per a la reutilització i ajudin a fer més transparent l’acció d’administracions i governs), la participació (comptar amb la intel·ligència col·lectiva de la gent) i la col·laboració (avançar cap a formes de cocreació en l’elaboració de serveis i de polítiques públiques). L’objectiu principal és posar el ciutadà en el centre de les polítiques i les accions de l’Administració.

Transparència i govern obert. XIP i Dones en xarxa

MÁS INFO.